Beáta, Izolda, Lea

Nemzetközi fesztiválon szerepel a Láthatatlan húrok

2011.03.23. 14:17

Programkereső

A Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek című filmet beválasztották a kanadai Hot Docs Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2011-es programjába, illetve az 51. Krakkói Filmfesztivál nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramjában is helyet kap.
Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek
Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek

A Hot Docs Észak-Amerika legnagyobb dokumentumfilmes fesztiválja, konferenciája és vására, amely 1993 óta létezik. Idén április 28. és május 8. között rendezik a kanadai Torontóban. Az idei fesztiválon több mint 170 kanadai és nemzetközi dokumentumfilmet mutatnak be a kanadai közönségnek és a nemzetközi filmes szakmának. Ezenkívül filmes szekciók, vásárok, dokumentumfilmeseknek szervezett egyéb programok is kiegészítik a fesztivált, mint például a május 4-5-én tartott 12. Hot Docs Forum, illetve a The Doc Shop. A Láthatatlan húrok az ún. Next programban vesz részt, amelyben olyan filmeket vonultatnak fel, amelyek kiemelkedőt nyújtottak a kreatív megoldások megvalósítása és a látványvilág terén. Összesen két alkalommal, április 30-án és május 2-án lesz látható a film két kanadai helyszínen, illetve a fesztivál Közönségdíjáért is versenybe száll.

A Krakkói Filmfesztivál Európa legrégebbi rövid- és dokumentumfilmes fesztiválja, amelyet már 51. alkalommal rendeznek meg. Idén május 23. és 29. között kerül sor a filmes seregszemlére a lengyel városban. A Láthatatlan húrok a nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramban szerepel.

Az HBO saját gyártású filmjét Sós Ágnes rendezte, amely januárban elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját is. A filmet legközelebb április 21-én láthatják 23:15-kor az HBO műsorán.