Orbán

Sting a Dohnányit választotta

2011.04.05. 14:00

Programkereső

A Budafoki Dohnányi Zenekar június 30-án lép fel a popsztárral, de más különlegességeket is kínál a zenekar tavaszi bérletakciója.

Hollerung Gábor a május elejéig tartó kedvezményről, a zenekar nyári terveiről, és az idei év különleges eseményéről, a Sting Symphonicity-turnén való közreműködésről mesélt. „Annak ellenére, hogy ez az évad különösen nehéznek ígérkezik, bérletárainkat nem emeltük" - fogalmazott. „Igyekeztünk minél jobban alkalmazkodni közönségünk igényeihez, ezért rendkívül népszerű újévi koncertünk a következő évadban az Universitas bérlet műsorában is szerepel. A nézőteret mindig megtöltő filmzene koncertsorozat is folytatódik, ahol a zene megértését és élvezhetőségét vizuálisan is segítettük. Új Zene-Kép bérletünk műsorába kimondottan olyan műveket válogattunk, amelyeknél a megszólaló zenékhez készült képi megfogalmazás a mélyebb megértést szolgálja. Természetesen folytatódik a közkedvelt Megérthető zene sorozatunk, valamint törzsközönségünk kívánságára idén is kapható lesz a Prémium bérlet, amely koncerteken kívüli extra lehetőségeket kínál az érdeklődők számára." 

Hollerung Gábor
Hollerung Gábor

Az együttes szakmai felkészültségét mutatja az a színes előadói skála, akik mind-mind játszottak már Magyarország legfiatalabb szimfonikus zenekarával: Szakcsi Lakatos Béla, Binder Károly, Fekete-Kovács Kornél, Falusi Mariann, az Illényi-testvérek, Havasi Balázs, Varnus Xavér. Az együttes szerepelt már a Kínai-Magyar-Európai Kultúrák Hídja Gálaesten, az olasz állam létrejöttének 150. évfordulóján, és felkérésük van a balatonfüredi önkormányzattól az EU soros elnökség kulturális programjain való fellépésre is. „Kiemelkedő jelentőségű meghívást kaptunk Budafok testvérvárosától, Bonntól, ahol októberben a német újraegyesítés hivatalos állami ünnepén adunk koncertet" - emelte ki Hollerung Gábor. 

A nyár sem pihenéssel telik: kétszer is fellépnek a Budapesti Nyári Fesztiválon, hangversenyt adnak a budapesti és a grazi kórusversenyeken, de a hagyományosnak számító Zempléni Fesztivál mellett idén is ellátogatnak Svájcba, ahol évek óta a Sion Valais Nemzetközi Zenei Fesztivál rezidens zenekaraként lépnek a színpadra. A júniusi koncertműsor is izgalmasnak ígérkezik: „Számomra is meglepő, milyen hatalmas az érdeklődés a világhírű énekes-előadóművész, Sting Symphonicity turnéja iránt, melynek három koncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Stinget. A pozsonyi és a grazi fellépés után június 30-án Budapesten is velünk koncertezik az énekes" - fogalmazott a zeneigazgató.

További információ itt található.