Emil, Csanád

A tehetség ünnepe Bartók születésnapján

2011.04.07. 07:15

Programkereső

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az Európai Bizottságnál kezdeményezi, hogy március 25-e legyen az európai tehetségnap.
Bartók Béla
Bartók Béla

Hoffmann Rózsa pedagógusoknak írt levelét csütörtökön tette közzé a kormany.hu. Az oktatási államtitkár levelében úgy fogalmazott, a magyar pedagógia számára mindig is rendkívül fontos volt a tehetséggondozás, amelynek eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a magyarság, lélekszámához képest, kiemelkedően sok világhírű tudóssal, művésszel gazdagította az emberiség szellemi életét. 

Mint Hoffmann Rózsa írta, tanulva az elődök kiváló példájából, oktatásért felelős államtitkárként elhatározta, hogy kezdeményezi az Európai Bizottságnál: nyilvánítsa európai tehetségnappá 2012-től kezdődően Bartók Béla születésnapját, március 25-ét.

Az államtitkár indítványozza: a következő tanévtől kezdve a tanulmányi, sport és művészeti versenyeket, seregszemléket, kiállításokat és a tehetséggondozás eredményeit felmutató különböző iskolai, kollégiumi akciókat úgy időzítsék, hogy az európai tehetségnap az ország minden pontján valóban a tehetség ünnepe legyen.