Júlia, Rita

Kodály Nyári Akadémia

2011.04.12. 16:47

Programkereső

Kéthetes hangszeres mesterkurzusokat tartanak 2011. július 17. és 31. között angol nyelven a 26. Kodály Nemzetközi Szeminárium és Kodály Művészeti Fesztivál keretében a kecskeméti Kodály Intézetben.

A mesterkurzusokon való részvétel rendkívüli lehetőséget ad arra is, hogy színvonalas koncerthelyszíneken léphessenek fel a résztvevők Budapesten és Kecskeméten egyaránt. A zongora mesterkurzust Dr. Szabó Orsolya, a hegedű mesterkurzust Virginie Robilliard, a cselló mesterkurzust Szabó Péter tartja. A jelentkezési határidő: 2011. május 15. A jelentkezési lapokat tehát eddig az időpontig lehet elküldeni a Kodály Intézet címére (6001 Kecskemét, Pf. 188.). A kurzus díját június 30-ig kell befizetni.

Dr. Szabó Orsolya, Virginie Robilliard, Szabó Péter
Dr. Szabó Orsolya, Virginie Robilliard, Szabó Péter

Kecskemét megyei jogú város Kodály Örökség Munkacsoportja a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetével együttműködve nyári tanulmányi ösztöndíjat hirdet meg. Az ösztöndíj kizárólag a 26. Nemzetközi Kodály Szemináriumon való részvételre használható fel (2011. július 17-31.). Az ösztöndíj csak a tanulmányi költségeket fedezi. Az ösztöndíjat elnyerőnek kell fedeznie a szállás, étkezés és az utazás költségeit.

A pályázat elnyeréséhez feltétlenül szükséges a mellékelt szemináriumi jelentkezési lap kitöltése is. Ez alapján tudják a szervezők, hogy a pályázó melyik kurzusra jelentkezik, illetve milyen szállást igényel. Némely szálláson rendelhető reggeli, ebédelési lehetőség egy közeli menzán (aznapi vagy egész hetes ebédjegy vásárlásával) van, illetve tetszőlegesen önállóan.

Az ösztöndíjra pályázhatnak magyar és határon túli magyar, vagy Kecskemét város testvérvárosaiban élő külföldi fiatal zenetanárok és karvezetők, valamint egyetemi hallgatók. A kurzusokon való részvétel feltétele a megfelelő szintű angol nyelvtudás, mivel az oktatás angol nyelven folyik. 

A pályázatok benyújtásához szükséges dokumentumok:

- szemináriumi jelentkezési lap (angol nyelvű, letölthető a honlapról)

- rövid szakmai önéletrajz

- angol nyelvtudást igazoló bizonyítvány

További információk és letölthető jelentkezési lap a www.kodaly.hu honlapon találhatók.