Dezső

Ábrahám Márta 2011-es mesterkurzusa

2011.04.23. 08:00

Programkereső

A Zeneakadémia hegedűtanára ötnapos hegedű és kamarazene kurzust tart június 18-23. között Zebegényben. Jelentkezni május 20-ig lehet.

Művésztanárok várják fiatal hegedűsök és kamaracsoportok jelentkezését aktív műhelymunkára:  hegedűórák, kamarazenélés, előadások, közös koncert. A  nyári zenei táborban - melynek a zebegényi Könyvtár ad otthont - Tóth Marianna, zeneakadémiai zongoratanár működik közre korrepetitorként.       

Az inspiráló környezet, a Duna-kanyar nyugalma, csodálatos  természeti adottságai  kiváló lehetőséget nyújtanak pihenésre és kikapcsolódásra  az elmélyült gyakorlás, próbák mellett.

Ábrahám Márta
Ábrahám Márta

A kurzus nyitókoncerttel kezdődik, Ábrahám Márta és Tóth Marianna közreműködésével, június 18-án szombaton este hétkor, a Kós Károly tervezte zebegényi templomban. A zárókoncert június 23-án csütörtökön este hét órakor, a növendékek és a tanárok együttes részvételével zajlik.

A kurzus nyelve magyar és igény szerint angol, a részvételi díj aktív résztvevőknek 25.000 Ft+áfa, passzív hallgatóknak ingyenes. A zeneakadémiai hallgatóknak a kurzuson való részvételért kreditpont jár. A hat napos rendezvény  különösen  hasznos a Zeneakadémiai felvételire készülő fiatal muzsikusoknak,  mint  intenzív felkészülés, és mindazoknak, akiknek fontos a tudás, és az élmény, ahogy az elmélet a színpadon tapasztalattá lényegül. Igény esetén olcsó szállás, és ebéd igényelhető a zebegényi Almáskert fogadóban.

Jelentkezni 2011. május 20-ig lehet a  martaabraham@hotmail.com címen, és a +36 20 313 0307 telefonszámon. További információ itt érhető el.