Hella

Liszt, Concerto Budapest, Muzsikás együttes

2011.05.10. 16:37

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk a Concerto Budapest és a Muzsikás Együttes közös koncertjére május 22-én!

A Muzsikás együttes korábban már több sikeres hangversenyen mutatta be komolyzenei előadókkal közösen Bartók és a népzene kapcsolatát. Ezúttal a Liszt-év alkalmából Liszt és a korabeli népzene kapcsolatát mutatják be a Keller András vezette Concerto Budapesttel közösen. A zenék egymáshoz kapcsolódnak, egymást segítve, kiegészítve, időnként egyszerre megszólalva adnak képet az egyszerre ősi és modern hagyományokról és a Liszt-művek belőlük táplálkozó zenei világról. A korabeli magyar népzenét megszólaltató Muzsikás Együtteshez Balogh Kálmán cimbalomművész csatlakozik, aki improvizációkkal idézi fel a Liszt-korabeli muzsikusok virtuozitását.

Muzsikás
Muzsikás

A Magyarország legdinamikusabban fejlődő és legfiatalabb nagyzenekaraként emlegetett Concerto Budapest Liszt magyaros művei közül a méltán népszerű II. magyar rapszódiát és a zongoraversenynek is tekinthető Magyar fantáziát adja elő, utóbbi szólóját a Franciaországban élő zongoraművész, Mocsári Károly játssza majd.

A népi és a szimfonikus zene kapcsolatát a koncert középpontjában álló Rákóczi-induló jelenti, melyet népzenei változataiban és Liszt feldolgozásában is hallhatunk a Muzsikás Együttes, Balogh Kálmán és a Keller András vezette Concerto Budapest előadásában május 22-én, az egésznapos Liszt-maraton keretében, este hét órától.

Két olvasónk másodmagával vendégünk lehet a Concerto Budapesti és a Muzsikás együttes koncertjére, amennyiben helyesen válaszol május 17. éjfélig az alábbi kérdésre:

Hány zenés programot rendeznek a május 22-i Liszt Maraton keretében a Millenárison?