Orbán

Liszt-koncert videóval

2011.05.11. 17:19

Programkereső

A Liszt-maraton keretében május 22-én este hattól Clara és Florian Frühstück rendhagyó videós Liszt-zongorakoncertet adnak.

Az egész napos Liszt-maraton a fiatalabb generációt szeretné megszólítani. Koncertek, bemutatók és interaktív előadások várják a publikumot, amely Liszt muzsikáját ezen a napon a hagyományostól eltérő módon élvezheti. A burgenlandi zongoraművész, Clara Frühstück is különleges módon kapcsolódik be a budapesti Liszt-maratonba.

Clara Frühstück
Clara Frühstück

Clara előszeretettel állítja egymás mellé koncertjein klasszikus és kortárs szerzők műveit - így tesz május 22-én este hatkor is, amikor Liszt zongoraművei között Messiaen, Ligeti, Furrer és Takács Jenő darabjait szólaltatja meg. A Liszt-műveket szokatlan megvilágításba helyező koncertműsor által ígért élményt fokozza a zongora fölé kivetített videómontázs, melyet testvére, Florian állított össze. (A részletes program a Liszt-év honlapján található meg.)

A fiatal burgenlandi zongorista, aki a raidingi Liszt-fesztivál „követeként" is működik, három éves kora óta zongorázik, a bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen végzett Johannes Kutrowatznál, aki egyben a raidingi Liszt-fesztivál intendánsa. Clara Frühstück számos zenei verseny, többek között a fiatal koncert-zongoristák salzburgi versenyének, és a Győri Liszt Ferenc ifjúsági zongoraverseny díjazottja.