Eszter, Eliza

Mániánk Liszt

2011.05.16. 12:27

Programkereső

Folytatódnak a Lisztománia programjai. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk június 24-én, Michaela Ursuleasa koncertjén!

Mihaela Ursuleasa zongoraművész 1978-ban született Romániában. Még tinédzser volt, amikor második díjat nyert a Senigalliában rendezett Nemzetközi Zongoraversenyen. Claudio Abbado tanácsára Prof. Heinz Medjimorec osztályában folytatta tanulmányait a Bécsi Konzervatóriumban. Döntésének gyümölcse 1995-ben ért be, amikor megnyerte a Clara Haskil Versenyt. Az 1999-ben diplomázott művésznő azóta fellépett Bécsben, Szentpétervárott, Rómában, Frankfurtban és a Schleswig-Holstein Zenei Fesztiválon is. Olyan karmesterekkel dolgozhatott, mint Claudio Abbado, Daniele Gatti vagy Marek Janowski. Június 24-i, este fél nyolckor kezdődő műsorán Liszt művei mellett Bach kompozíciói is felcsendülnek.

Michaela Ursuleasa
Michaela Ursuleasa

Kérdésünk: Melyik városban született Mihaela Ursuleasa?

A helyes választ május 30-ig megjelölő olvasóink közül egyvalaki másodmagával vendégünk lehet a koncerten és 2 db kobijegyet is kap a Fideliótól, amellyel a Lisztománia kiállításait látogathatja végig.