Konstantin

Liszt-szalonkoncertek a Kempinskiben

2011.05.24. 15:28

Programkereső

Szilasi Alex zongoraművész közreműködésével exkluzív vacsorával egybekötött szalonkoncert-sorozatot indított a Liszt Év 2011 hivatalos szállodapartnere.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest a  tavasz során indított exkluzív sorozatot Szilasi Alex közreműködésével. A szalonkoncertek hagyományának újraélesztésén évek óta fáradozó zongoraművész nemcsak Liszt Ferenc darabjait adja elő virtuóz módon, hanem rövid, színes történetekkel közelebb is hozza a mai hallgatósághoz Liszt művészetét, és a kort, amelyben élt. Az est során felszolgálásra kerülő háromfogásos menü összeállításához úgyszintén Liszt-korabeli hagyományokból merít Roland Holzer séf. Az exkluzív sorozatban legközelebb június 1-jén este héttől várja zenei és kulináris ínyencségekre nyitott vendégeit a Kempinski. Az estek hangulatából a Gentleman magazine videója nyújt ízelítőt:

A szalonkoncertek mellett más Liszt-programokkal is bizonyítja a Kempinski Hotel Corvinus, hogy nem véletlenül lett az emlékév hivatalos partnere. Minden délután Liszt Ötórai Tea kerül felszolgálásra a Lobby Lounge-ban, osztrák és magyar szendvicsekkel, desszertekkel, finom teákkal, valamint egy pohár pezsgővel, és természetesen élő előadásban megszólaló Liszt muzsikával. Ugyancsak a Lobby Lounge-ban kóstolható meg a Kempinski Corvinus cukrászai által megálmodott Liszt torta. Az édes különlegességet a szállodába betérők akár magukkal is vihetik egy tetszetős fadobozban, stílusos ajándékként.