Fülöp, Evelin

Rendhagyó koncerttel nyit a Budapesti Nyári Fesztivál 2011 a Margitszigeten

2011.05.25. 14:29

Programkereső

Emlékkoncert és ünnepi megemlékezés a világhírű magyar zeneszerzőről, Liszt Ferencről Edvin Martonnal és sztárvendégeivel.

Igazi zenei különlegességgel nyitja meg kapuit a Budapesti Nyári Fesztivál június 10-én. Mindörökké Liszt! címmel Edvin Marton és sztárvendégei adnak rendhagyó és nagyszabású koncertet a Liszt emlékév alkalmából.

Edvin Marton
Edvin Marton

A különleges esten különleges program várja mind a klasszikus zene, mind a könnyedebb műfajok kedvelőit. Elhangoznak a 200 éve született Liszt legnépszerűbb művei eredetiben és átiratban, zongorán és szólóhegedűn. Közreműködik Fülei Balázs, Junior Prima Díjas zongoraművész. A külön erre az alkalomra százhúsz tagúra bővülő Zuglói Filharmónia -  Szent István Király Szimfonikus Zenekart Záborszky Kálmán vezényli.

A koncerten sor kerül Edvin Marton kifejezetten erre az alkalomra komponált, hegedűre és nagyzenekarra írt zeneművének ősbemutatójára. Az est fénypontja a világhírű hegedűművész és női sztárvendége, a 2010 legjobb hangjának választott Janicsák Veca közös fellépése lesz.

Romantikus és szerelmes dallamok, Liszt-slágerek és Liszt ihlette mai művek hegedűn, zongorán és énekhangon, "klasszikustól a popig". Ünnepeljenek velünk az év legkülönlegesebb koncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpad páratlan környezetében.

További információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu