Konstantin

Várjon Dénes is zongorázik a Rheingau Zenei Fesztiválon

2011.05.28. 14:00

Programkereső

A világhírű mezzo, Elina Garanca koncertjével nyílik meg június 25-én a Rheingau Zenei Fesztivál. Az augusztus végéig tartó eseménysorozaton Várjon Dénes zongoraművész ad szólóestet.

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából lép pódiumra a magyar muzsikus, műsorán Liszt h-moll szonátája mellett Liszt zongora átiratában Wagner Trisztán és Izolda című operájából Izolda szerelmi halálát játssza. Programjában Bartók Két elégiája, Szkrjabin, illetve Berg Zongoraszonátája is szerepel. Az olyan jól ismert művészek, mint a hegedűs Anne-Sophie Mutter, a zongorista Mitsuko Uchida, a csellista Yo-Yo Ma, az énekes Elina Garanca, a Kuss Quartett, a lipcsei Tamás-kórus teszik a közönség számára vonzóvá az eseménysorozatot - vélte Michael Herrmann igazgató.

Első alkalommal lép fel náluk a világ egyik legjobb kontratenorja, Andreas Scholl, aki egy egész hétvégét tölt a fesztiválon, kivételes alkalom: nővérével, Elisabeth Scholl szopránnal kedvenc dalait énekli július 17-én. A fesztiválon veszi át 15 ezer eurós díját a fiatal orosz zongoravirtuóz, Gyenisz Kozsuhin, aki 2010-ben debütált a fesztiválon. A jegyek mintegy háromnegyedét - 124 ezer darabot - már eladták. A teljes költségvetés 7 millió euró, amelynek felét korábban a szponzorok állították ki, idén először tapasztalják - mondta Michael Herrmann -, hogy a támogatók nehezen nyitják ki a pénztárcájukat.

Várjon Dénes
Várjon Dénes