Júlia, Rita

Garanca ismét Kismartonban

2011.06.15. 15:30

Programkereső

Június 22-én a világhírű lett mezzo-szoprán a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarával lép fel az Esterházy-kastély parkjában.
Elina Garanca
Elina Garanca

Az ausztriai Esterházy-kastély festői szépségű parkja, benne a hatalmas félköríves színpad, meseszerű kivilágítás - megfelelő díszlet Elina Garanca, a világ egyik legjelentősebb énekesnőjének szabadtéri gálahangversenyéhez. A New York-i Metropolitan, a Bécsi Állami Operaház, a londoni Covent Garden, azaz a világ legnevesebb operaszínpadainak ünnepelt csillaga egy ragyogó pályafutás kezdetén álló fiatal énekesnővel, Leah Partridge-dzsal lép fel. A Metropolitanben, Drezdában és a berlini Deutsche Operben is nagy sikerrel fogadott amerikai szoprán színes repertoárral rendelkezik: énekli többek között Lammermoori Lucia, Gilda, Violetta, Konstanze és Susanna szerepét, ezen az estén pedig csodálatos Bellini-duetteket adnak elő Elina Garancával. Az este fél kilemckor kezdődő koncerten a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát Karel Mark Chichon vezényli. 

A színpad közeli ülőhelyekre szóló jegyek mellett idén első alkalommal úgynevezett "piknikjegyek" is válthatók, melyekkel a vendégek a gyepen, kényelmes és piknikezésre alkalmas környezetben élvezhetik az előadást. Összecsukható asztalt, székeket, pokrócokat, teli elemózsiás kosarat érdemes vinni, inni- és ennivalókat helyben is lehet vásárolni. Az első kategóriás jeggyel érkező látogatóknak rossz idő esetén a koncertet a kastély Haydn Termében tartják meg.