Luca, Ottilia

A zene segít

2011.07.21. 14:39

Programkereső

Július 27-én kerül sor Vásáry Tamás és a Kodály Ifjúsági Zenekar hagyományos nyári jótékonysági koncertjére a Városmajorban.

2011. július 27-én a Liszt Emlékév jegyében összeállított programmal ad jótékonysági koncertet a Kodály Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás vezetésével a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A szervezők a koncert bevételét a XII. kerületi Zölderdő Óvoda javára ajánlják fel.

Vásáry Tamás
Vásáry Tamás

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart az Európa Egyesület hozta létre 2006-ban, vezetőjük Vásáry Tamás zongoraművész, karmester. A zenekar Kodály és Bartók örökségének ápolására alakult, világhírű műveiket mutatják be. A világ minden tájáról érkező és a zenekarba beválasztott ifjú zenészek Vásáry keze alatt évente kiemelkedő értékű és üzenetű koncertprogramjukkal gyönyörködtetik hallgatóságukat. Az idei, immár hagyományosan jótékonysági koncert különlegessége, hogy Vásáry Tamás nemcsak karmestere, hanem zongoristája is az estnek.

Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar
Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar

A Liszt mindörökké! koncert 2011. július 27-én este 8 órakor kezdődik a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Műsoron Liszt Ferenc művei: Prometheus, A-dúr zongoraverseny, Tasso, valamint Kodály Zoltán Galántai táncok című műve. A hangversenyen a koncertmester Bujtor Balázs lesz, vezényel Vásáry Tamás és Hámori Máté.