Luca, Ottilia

Megnyílt a Liszt-pont

2011.07.27. 18:18

Programkereső

A Liszt tér 11. szám alatt működő Budapest Info Pont tematikus irodává alakult, ahol a Liszt-év eseményeiről is lehet tájékozódni, de Liszt szellemiségéhez méltó, kimagasló minőségű termékek és ajándéktárgyak vásárlására is lehetőség nyílik.

A Hungarofest KLASSZ Zenei Iroda és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ együttműködésében létrejött Liszt-pont az alapítók reményei szerint a hazai és külföldi turisták közkedvelt információs csomópontja lesz. A cél az, hogy a Liszt-éven túlmutatóan olyan fórumként működjön, amely a jubileum alkalmából újjáéledő Liszt-kultuszt életben tartja és a turisták számára Liszt magyarságát is közvetíti.

Balatoni Monika, a Hungarofest Nonprofit Kft. kreatív igazgatója megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy egy védjegyet szeretnének felépíteni, melynek tárgyiasult formája ez a helyszín. "Semmiképp nem Liszt arcképével ellátott bonbonok, olcsó pólók, bögrék, ceruzák, radírok áradatának akarunk utat nyitni, hanem a minőségi és a Liszt-év utáni folytonosságot biztosító kiadványoknak szeretnénk teret adni" - mondta. "A jövőben szeretnénk tovább fejleszteni a Liszt-pontot, a helyszínt külső elemekkel gazdagítani, és bővíteni kívánjuk a jelenlegi, lemezekből, könyvekből, programfüzetekből, Liszt-borból - a szekszárdi kadarkából álló - termékskálát is. Tárgyalások folynak többek között a XI. kerületi Allee bevásárló központ vezetőivel is, hogy a Liszt életét és munkásságát felölelő, nagyméretű touchtable-ünknek helyet biztosítsanak, hogy minden járókelő, minden hétköznapi ember találkozhasson Liszt Ferenc munkásságával."

Molnár József, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint könnyebb egy várost, egy országot megismerni a kultúráján keresztül és erre kiváló lehetőséget biztosít a július 27-én nyílt Liszt-pont. "Az együttműködésünk dobbantója lehet ez a helyszín, ahol a Liszt által alapított Liszt Akadémia közelében, könnyen megközelíthető, a turisták számára kedvelt, tehát minden szempontból jó helyen tudjuk bemutatni a hazai kulturális kínálatot. Azt remélem, hogy ezzel a kezdeményezéssel még egy lépést tettünk a felé, hogy turisztikai értelemben is versenytársai legyünk a környező országoknak."

A Liszt-pontban változatlanul elérhetőek a Budapest Info Pont szolgáltatásai - Budapest kártya, programértékesítés - is, melyhez európai környezetet a Liszt logóval ellátott tapéta, a hatalmas lámpatest és a brüsszeli Justus Lipsius-ból az EU-s magyar elnökség végeztével ismét Budapesre és a Liszt-pontba szállított zenélő fotelek biztosítják.