Luca, Ottilia

Kastélyakadémia

2011.07.28. 07:32

Programkereső

Augusztus 1-11. között immáron harmadik alkalommal kerül sor a pomázi Teleki-Wattay Kastélyban György Ádám Kastélyakadémiájára.

Akik ellátogatnak augusztus 1-jén a pomázi Teleki-Wattay Kastélyba, egy év után láthatják és hallhatják élőben újra György Ádámot Magyarországon. A zongoraművész 2011-es világkörüli turnéja Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója előtt is tiszteleg. A helyszínek között volt Washington DC., Ottawa, Szingapúr, Teherán, Bangkok, Zürich és még hátravan a londoni Wigmore Hall, valamint a Carnegie Hall New Yorkban. 

György Ádám
György Ádám

A tíznapos Kastélyakadémia keretében három koncertet rendeznek: a nyitó hangversenyt György Ádám adja (augusztus 1.), az ünnepi koncerten (augusztus 6.) az Akadémia nemzetközi díjnyertes növendékeinek előadását hallhatjuk, a zárókoncerten (augusztus 10.) pedig a Kastélyakadémia növendékei mellett a professzorok is fellépnek. Külön érdekesség, hogy idén a nyitókoncertre a Teleki-Wattay Kastély kertjében kerül sor, ahol a hangverseny díszleteit a kastély díszkivilágítása biztosítja. Az ünnepi koncertre rendhagyó módon nem Pomázon, hanem Kemencén a római katolikus templomban kerül sor. Kiváló alkalom azoknak, akik szeretnének egy kellemes hétvégét vagy csupán egy szombat délutánt eltölteni a Börzsöny legszebb völgyében.

Íme egy kis ízelítő az Akadémia életéből: