Konrád

Meskó Ilona és a MÁV Szimfonikus Zenekar karmesterkurzusa

2011.08.05. 17:13

Programkereső

A kurzusra augusztus 29. és szeptember 6. között kerül sor, melyre aktív és passzív résztvevők jelentkezését is várják.
Meskó_Ilona..jpg
Meskó_Ilona..jpg

A kurzus elsődleges célja a karmesteri technika tökéletesítése, de nagy hangsúlyt fektetnek a zenekarral való ideális kommunikációs stratégia elsajátítására, a zenei képzeletfejlesztésre vagy a stresszkezelés folyamatának megtanulására is. Így a zongorás órák valamint a zenekari gyakorlatok mellett Stachó László zenetörténész és pszichológus tart majd előadásokat a kurzuson résztvevők számára. A kurzuson legeredményesebbnek bizonyuló aktív karmester vezényelheti a zárókoncertet, melyre a MÁV Szimfonikus Zenekar és G. Horváth László (hegedű) közreműködésével kerül sor a Nemzeti Múzeumban 2011. szeptember 6-án.

A passzív résztvevők nem vezényelhetnek, de mind a zongorás-, mind a zenekari foglalkozásokon, és az elméleti előadásokon is részt vehetnek, illetve személyes konzultációra is lehetőségük nyílik Meskó Ilonával. Bővebb információ a http://www.meskoilona.hu/ honlapon olvasható, jelentkezni a masterclass@meskoilona.hu címen lehet. 

Meskó Ilona a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmesterképző és zeneszerzés tanszakán végzett. Jelenleg a Ventoscala Szimfonikus Zenekar karmestere és zeneigazgatója, valamint a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola zeneszerzés tanára. Vendégkarmesterként eleget tett a Marosvásárhelyi Szimfonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Budapesti Operaház Failoni Kamarazenekarának, a Brassai Sámuel Kamarazenekar és Budapesti Vonósok meghívásának. Karmester tanárai: Gál Tamás, Ligeti András, Youri Simonov, Medveczky Ádám és Tihanyi László.