József, Bánk

Műsorváltozás az Esztergomi Liszt Héten

2011.08.12. 18:55

Programkereső

Bogányi Gergely augusztus 21-re tervezett koncertje augusztus 22-én lesz, míg Nicolas Namoradze 22-re tervezett hangversenyét 21-én tartják meg.

A meghirdetett helyszínek és kezdési időpontok változatlanok, csak a két koncert dátuma változott. Az augusztus 11-ig megváltott jegyek felhasználhatók az eredeti vagy a megváltozott időpontban is, illetve visszaválthatók.

Bogányi Gergely
Bogányi Gergely

A 2011-es Esztergomi Liszt Hét további programja: 23-án az esztergomi közönség által már jól ismert és kedvelt, rendkívül tehetséges fiatal zongoraművésznő, Konyicska Renáta ad koncertet az Esztergomi Szimfonikus Zenekar kíséretével. Fassang László orgonaművész két koncerten is közreműködik: 24-én a Liszt-lemezeikről ismert Szent Efrém Férfikarral, 25-én pedig az Országos Széchényi Könyvtár kórusával szólaltatják meg Liszt egyházzenei műveit. A Ránki Dezső - Klukon Edit művészházaspár augusztus 27-én lép fel, akik többek között Liszt kései alkotóperiódusának egyik legmegragadóbb remekművének négykezes változatát, a Via Crucist is műsorukra tűzik. A 4. Esztergomi Liszt Hét augusztus 28-án stílusosan az Esztergomi misével zárul. A Budavári Mátyás-templom Ének- és Zenekarát Tardy László vezényli majd.