Konrád

Bécsi szalon Korcsolán Orsolyával

2011.08.16. 07:41

Programkereső

Augusztus 30-án a Bécsben élő hegedűművész ez alkalommal is sokszínű programmal lepi meg a közönséget.

A hangversenyen, mely a császárváros egykori szalonjainak hangulatát idézi meg, a felcsendülő remekművek tolmácsolásában zongorán Florian Krumpöck, a Norddeutsche Philharmonie újonnan kinevezett zeneigazgatója, Daniel Barenboim pártfogoltja, valamint Sugár Gergely a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze lesznek segítségére. Az est különös találkozások színhelye is egyben, hiszen ritka pillanat, hogy a világjáró Korcsolán-Sugár művészházaspár együtt, szülővárosában, Budapesten adjon koncertet, a virtuóz bécsi karmester és zongorista közreműködésével. Brahms, Kreisler és kortársaik kompozíciói felejthetetlen élményt ígérnek, csakúgy mint Korcsolán Orsolya személyes bevezetője és kommentárjai, melyek immáron hagyományos módon színesítik koncertjeit a Zsidó Nyári Fesztiválon.

Sugár Gergely, Korcsolán Orsolya
Sugár Gergely, Korcsolán Orsolya

Korcsolán Orsolya napjaink egyik legígéretesebb, legsokoldalúbb fiatal hangszeres művésze, akinek játékát a közelmúltban a TIME magazin kritikusai ugyanazzal a lelkesedéssel méltatták, mint egykor Sir Solti György, aki élete végéig egyengette kibontakozó karrierjét. Sir Solti tanácsára a budapesti Zeneakadémia elvégzése után a világ talán legrangosabb zenei intézményében, a New York-i Juilliard School-on Dorothy DeLay és Itzhak Perlman osztályában szerezte meg mesterdiplomáját, melyet az Oscar díjas színésztől, Morgen Freeman-től, az egyetem díszdoktorától vehetett át.

Sugár Gergely a Bécsi Szimfonikus zenekar kürtművésze, a zenekari társaság elnökeként, valamint a zenekar lemezkiadójának igazgatójaként is meghatározó szerepet vállal Európa ezen kiemelkedő hangszeres együttesének reprezentálásában. Mint a Konservatorium Wien Privatuniversität és a Graz-i Universität für Musik  professzora, előadói munkássága mellett különös hangsúlyt fektet az ifjú zenészgeneráció képzésére. Az idei koncertévadban nem csak kiváló zongoristák, Florian Krumpöck és Christopher Hinterhuber kamarapartnereként, de a Barockensemble der Wiener Symphoniker szólistájaként is hallhatja  majd a közönség hangversenyeit a bécsi Musikvereinsaal-ban.

Ravel: Kaddish

Km.: Korcsolán Orsoly (hegedű), Zsoldos Bálint (zongora)

Bécsi szalon - Korcsolán Orsolya kamarazenei estje

2011. augusztus 30. 19:30 Rumbach utcai zsinagóga

Zsidó Nyári Fesztivál

Km.: Sugár Gergely (kürt), Florian Krumpöck (zongora)

Brahms, Kreisler, Sulzer es Grunfeld művei