Klaudia

Csak a forma új

2011.08.19. 14:25

Programkereső

Új logó, húsz éves zempléni hagyomány és nyáreste Óbudán. Ez a Liszt Ferenc Kamarazenekar következő napjainak programja.
Liszt Ferenc Kamarazenekar logo, lfkz
Liszt Ferenc Kamarazenekar logo, lfkz

A továbbra is Rolla János művészeti vezetésével működő zenekar összetételében ugyan megfiatalodott, de a minőség és a zene iránti elhivatottság töretlen. A fiatalítás az arculatban is megfigyelhető, hiszen a nagymúltú együttes új logóval jelöli magát. 

Nem új viszont az a hagyomány, mely szerint a Liszt Ferenc Kamarazenekar rendszeresen játszik a Zempléni Fesztiválon. Egy, az 1992-ben Merényi Judit és Rolla János ötletéből kibontakozó rendezvény esetében ez nem is lehet kérdés. Idén az augusztus 20-i zárókoncerten lépnek fel Mendelssohn és Sarasate műveivel, Baráti Kristóf hegedűművész szólójával. 

Természetesen a budapesti közönségnek sem kell sokáig nélkülöznie a Kamarazenekar játékát, hiszen augusztus 22-én már az Óbudai Társaskör kertjében lépnek fel. Az igazi nyáresti hangversenyen kedvelt ráadás darabokból válogatnak, mely során a tutti szerepkörből kilépő zenekari tagok virtuozitásukkal és kiváló előadói képességeikkel fogják elbűvölni a közönséget. 

Ősszel pedig indul a szezon: turné Svájcban és Japánban, közben pedig a Művészetek Palotájában folytatják a Világsztárok a Liszt Ferenc Kamarazenekarral című sorozatukat. Új bérletük is elkészült már, melyből érdemes mielőbb váltani egyet az ismert jegyirodákban vagy a http://www.jegy.hu/ oldalon.

Baráti Kristóf, Rolla János és a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Baráti Kristóf, Rolla János és a Liszt Ferenc Kamarazenekar