Beáta, Izolda, Lea

Barokk muzsika a Börzsöny templomaiban

2011.08.22. 18:00

Programkereső

Szokolyától Nógrádig, Berkenyétől Verőcéig hat dunakanyari és börzsönyi településen csendül fel reneszánsz és barokk zene a kedden kezdődő Börzsöny Barokk Napok fesztivál keretében.

A Consort Zenei Alapítvány által szervezett ötnapos fesztivál a régizene köré épül: a koncerteken többek között gambán, csembalón és barokk hegedűn szólaltatnak meg a kora barokk és barokk triószonátákat, itáliai és spanyol barokk kamarazenei darababokat, de hallhatók lesznek Dante-korabeli humanista zenék is - közölte Lachegyi Imre furulyaművész, a fesztivál művészeti vezetője. A kismarosi ciszterci apátsági templomban barokk esttel, a váci piarista templomban barokk misével várják az érdeklődőket, a templomi hangversenyekre a Dunakanyar és a Börzsöny festői környezetében kerül sor, a helyszínek között szerepel Nógrád és Berkenye felújított templomai is.

Berkenye, rk. templom
Berkenye, rk. templom

A börzsönyi barokk fesztiválon Európa egyik legnevesebb régizenét játszó művésze, Spányi Miklós mellett fellép Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino, Ábrahám Márta, a Sebastian Consort, a Voces Aequales és a Sonora Hungarica Consort. Magyarkúton Buda Ádám énekmondó ad fáklyafényes szabadtéri estet.

www.borzsonybarokk.hu