Konrád

Szokolay Sándor Solymár díszpolgára

2011.09.09. 14:13

Programkereső

Az először átadott címet pénteken veszi át a Kossuth-díjas zeneszerző.

Szokolay Sándor kapcsolata a településsel több mint három évtizede kezdődött: édesapja 1977-ben költözött Solymárra, a neves zeneszerző az édesapja által vezetett gyermekkarnak, majd a Szokolay Bálint Női Karnak komponált kórusműveket, emellett zenei pártfogójukként segítette munkájukat.
A Solymár Díszpolgára cím átadására a Római Katolikus Templomban kerül sor pénteken a szentmisét követően, az ünnepi előadáson a Szokolay Bálint Női Kar is fellép. A hagyományos solymári búcsú idén több szempontból is különleges: a település legnagyobb rendezvénysorozatának részeként írják alá az erdélyi Csíkpálfalvával létrejött testvértelepülési megállapodást is. Az alpolgármester elmondta, hogy a péntektől vasárnapig tartó vigalmon számos kulturális program várja a látogatókat, köztük sokféle zenei koncert, táncbemutatók és kiállítás-megnyitó.

Az idén nyolcvan éves zeneszerzőnek eddig kifejezetten eseménydúsan és sikerekben gazdagon telik a 2011-es esztendő: megkapta az Artisjus-díjat, és ünnepi estet rendeztek a tiszteletére a Fészek Művészklubban. Ottjártunkkor kamerát is ragadtunk: