Hella

Joyce Yang Haydnnal, Beethovennel, Mozarttal a Müpában

2011.09.19. 14:35

Programkereső

2011. október 12-én, a Művészetek Palotája és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös rendezvénysorozatának harmadik állomásaként egy fiatal, dél-koreai zongoraművész, Joyce Yang érkezik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe.

A fiatal művésznő tizenkilenc évesen tűnt fel a nemzetközi zenei életben, miután - legfiatalabb résztvevőként - második helyezett lett a négyévente megrendezett Van Cliburn Zongoraversenyen. Ugyanott ő lett a legjobb kamarazenei és a legjobb kortárs zenei előadó is. A siker többek között lemezfelvételt és koncertmeghívásokat is eredményezett, 2006 novemberében már a Lorin Maazel vezette New York-i Filharmonikusokkal debütált az Avery Fisher Hallban, majd koreai hangversenykörútra indult.

Joyce Yang
Joyce Yang

Joyce Yang a Művészetek Palotája közönsége előtt sem ismeretlen. 2009-ben két Beethoven-zongoraverseny (c-moll és Esz-dúr) tolmácsolásával tett tanúbizonyságot rendkívüli tehetségéről és teherbírásáról. Az októberi esten Haydn egy korai, valamint Mozart nagy g-moll szimfóniája között Beethoven B-dúr zongoraversenye is felcsendül a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

www.mupa.hu