Hella

Mi is az az EUBO?

2011.09.20. 12:48

Programkereső

Egy újabb rövidítés, mely mögött az Európai Unió Barokk Zenekara áll. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk az együttes október 13-i koncertjén!

Handel, Johann Sebastian Bach és Scarlatti születésének 300. évfordulóján, az Európa Tanács és az Európai Bizottság az „Európai Zene Évének" sikerén felbuzdulva, látván az ebben az évben a barokk zene iránt tanúsított érdeklődést, elindult egy új kezdeményezés. Az Európai Zene Éve bizottság elfogadott és beindított egy pan-európai projektet, amely lehetővé tette, hogy az Unió országaiból minden évben meghallgatáson kiválasszák a legtehetségesebb fiatal muzsikusokat, akik egy évig a barokk zenei világ legnevesebb karmestereinek irányításával dolgozhatnak és tökéletesíthetik tudásukat.

Európai Unió Barokk Zenekara
Európai Unió Barokk Zenekara

Ton Koopman, Roy Goodman, Lars Ulrik Mortensen, Enrico Onofri és más kiválóságok irányítása mellett a fiatal muzsikusok több műsort dolgoznak ki és mutatnak be turnéik során az Unió országaiban.

Az Oxfordban megalakult Európai Unió Barokk Zenekara évi mintegy 30 koncertet ad az Unió 12 országában, fennállásuk óta csaknem 700 muzsikust képeztek, 750 koncertet adtak és felléptek a világ 53 különböző országában.

Kérdésünk: Melyik évben ünnepeltük Handel, Johann Sebastian Bach és Scarlatti születésének 300. évfordulóját?

A helyes választ október 4-éig megjelölő olvasóink közül hárman vendégeink lehetnek a zenekar koncertjén.

Az Európai Unió Barokk Zenekarának barokk estje

2011. október 13. 19:30

MOM Kulturális Központ

Vez.: Enrico Onofri

Vonók csatája
Castello: 17. canzon
Scheidtz: Cstaszimfónia
Biber: Csata
Vivaldi: d-moll concerto, RV 565
Corelli: 9., G-dúr szonáta, op. 1.
Telemann: G-dúr concerto
Geminiani: Follia, d-moll concerto grosso