Konstantin

Ősz Érdi Tamás-módra

2011.10.07. 14:24

Programkereső

Eddig is határait próbálgatta a zongoraművész sok-sok itthoni és külföldi koncertjével, de a decemberig terjedő időszak minden eddiginél izgalmasabb és koncertekben gazdagabb lesz.
Érdi Tamás
Érdi Tamás

Elképesztő négy hónap vár Érdi Tamásra, aki összesen 31 hangversenyt ad szeptembertől decemberig. Ez alatt nyolc országba utazik, Romániába például háromszor tér vissza. Októberre már jónéhány koncerten sikeresen túl van, Szabadkán, Lendván és Zentán teltházak előtt zajlottak a koncertek, s az emberek a közeli falvakból buszokkal érkeztek. A Liszt-év alkalmából ugyanis kilenc Kárpát-mendencei városban játszik az ifjú zongoraművész.

Természetesen itthon is hallhatjuk a Prima Primissima díjas művész játékát. Októberben 13-án a színház rajongói is találkozhatnak vele. A Thália Színházban Bognár László Az élet fiai című játékban ezúttal Chopin és Liszt műveket zongorázik, ugyanis a darab Sand, Chopin és Liszt "rendezetlen viszonyairól" szól, Fullajtár Andrea, Varju Kálmán és Őze Áron főszereplésével, Balatoni Mónika rendezésében.

Novemberben is jelentős események várnak Érdi Tamásra. November 2-án a Művészetek Palotájában ad koncertet Bach, Beethoven, Schubert, Schumann és Prokofjev műveiből, vendége régi kamaratásra, Keszei Bori lesz. November 13-án pedig az Élet menete alapítvány javára ad közös jótékonysági koncertet Koncz Zsuzsával, Tolcsvay Lászlóval és Kulka Jánossal a Dohány utcai Zsinagógában. Itt a Grazioso Kamarazenekar tagjaival (Balogh Ferenc Liszt-díjas művész, Detvay M. Marcella, Rudolf András és Botvay Károly Kossuth- és Liszt-díjas muzsikussal) Schumann Esz-dúr zongoraötösét játssza. 22-én pedig a Szegedi Szimfonikusok vendége, Liszt A-dúr zongoraversenyét Kocsis Zoltán vezényli.

Az ősz elmúltával, decemberben sem apad a koncertek száma, a Kárpát-medencei utak után a zongoraművész Varsóban, Stuttgartban és Bukarestben is zongorázik. Bukarestben ugyancsak Liszt A-dúr zongoraversenyét játssza az Enescu Filharmonikusokkal, Camil Marinescu vezényletével. A két utóbbi esemény az ottani Liszt-év záróhangversenye lesz.

Liszt: Magyar rapszódia, no. 6
Km.: Érdi Tamás