Sándor, Ede

Élő közvetítések a Fesztiválzenkar új honlapján

2011.10.26. 15:14

Programkereső

Az október 28-tól megújuló weboldalon keresztül a világ minden tájáról követhetők lesznek a koncertek, sőt, a próbákba is betekinthetünk.
Fischer Iván
Fischer Iván

Első alkalommal november 3-án, majd attól kezdve folyamatosan láthatók-hallhatók lesznek a zenekar budapesti hangversenyei az együttes honlapján. Az ingyenes élő közvetítésekről és a próbákba való betekintésről a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván így nyilatkozott:

"Elsősorban iskoláknak, zeneiskoláknak, zenetanuló diákoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy próbáinkat meghallgathatják, megnézhetik. De minden zene iránt érdeklődő embernek ajánlom, hogy látogasson be a próbákra. Egyrészt nagyon jól meg lehet ismerni így a darabokat, másrészt betekintést lehet nyerni egy kimagasló színvonalú zenekar működésébe. Ez nem csak szakmabeliek számára lehet érdekes, hanem  mindenkinek, aki  szeretne megismerkedni azzal a különleges folyamattal, ahogy egy nagy csoport művész teljes összefogással készül közös fellépéseire. Szeretettel hívunk mindenkit, aki be szeretne látogatni a színfalak mögött található csodálatos világba."

Mint ahogy arról a Fidelio.hu korábban beszámolt, a zenekar már áprilisban bejelentette ennek a kezdeményezésnek tervét, melyet többek között a The New York Times cikke inspirált. Az újságíró ugyanis 2011 januárjában ezt írta: "Ki kell jelentenünk, mégpedig hangosan és tétovázás nélkül, hogy kedd és szerda este nem volt jobb zenekar e bolygón a Budapesti Fesztiválzenekarnál'. Nos, az internetes közvetítések révén az egész bolygón szeretnénk láthatóvá tenni a Fesztiválzenekar koncertjeit" - mondta akkor Fischer Iván.

A zenekarral foglalkozó cikkeink teljes listája ide kattintva érhető el.