Hella

Véget ért a weimari Liszt-zongoraverseny

2011.10.31. 16:30

Programkereső

Mindhárom dobogós orosz származású, a harmadik az az Ilya Kondratiev, aki a budapesti megmérettetésen "ezüstérmes" lett.

A 10 ezer euróval járó fődíjat a mindössze húszéves Marina Yakhlakova nyerte el. A hatezer euróval járó második helyezést a 29 éves Sergey Sobolev kapta, míg a négyezer euróval dotált harmadik hely a 23 éves Ilja Kondratyevé lett (akivel a még Budapesten készített videointerjúnkat itt nézhetik meg).

Az október 20-tól zajló nagyszabású versenyen, melynek zsűrijében Mocsári Károly zongoraművész is jelen volt, összesen 41 fiatal művész mutatta meg tehetségét Weimarban és Bayreuth-ban. A versenyen két magyar is indult, Kiss Petra és Szabó Marcell személyében, akik nem jutottak tovább az első fordulóból.

Zongorabillentyűk
Zongorabillentyűk

A megmérettetést 1994-ben a Liszt Ferenc nevét viselő weimari zeneművészeti főiskola hívta életre, Bayreuth 2009 óta vesz részt a versenyben, amelyet rendszerint háromévente, Liszt Ferenc születésének idei bicentenáriuma miatt viszont ezúttal két év szünet után rendeztek meg.