Zsuzsanna

Fesztiválzenekar a gyerekekért

2011.11.01. 10:26

Programkereső

Idén november 5-én rendezik meg azt a koncertet, amelyen a magyarországi zeneiskolákból kiválasztott legtehetségesebb gyerekek lépnek fel a Fischer Iván vezette Fesztiválzenekarral.
gyerek, hegedű, kislány
gyerek, hegedű, kislány

Tavaly a Művészeti Iskolák Szövetségével közösen versenyt hirdettek a zeneiskolások között, melyet a Fidelio kamerája is követett. Idén pedig a nagy sikerre építve ismét megrendezik a hangversenyt a Corinthia Szálló báltermében, Budapest egykori első koncerttermében. Az esten Fröschl Éva Lilla (kürt) és Korossy-Khayll Csongor (hegedű) mellett a Parafónia Zenekar is fellép.

Fischer Iván tavaly a kezdeményezés okáról azt mondta, hogy a magyar gyerekek zenetanulásának kérdése már évek óta szívügye és régóta foglalkoztatja. Az, hogy Magyarország zenei nagyhatalom, hogy világviszonylatban is kiváló muzsikusok dolgoznak az itthoni és külföldi együttesekben, annak titka a zeneiskolákban rejlik. "Ez a hálózat nemzeti kincsünk, amire fel kell hívni a figyelmet és gondoznunk kell azt" - mondta. "Hiába van páratlan felsőfokú képzésünk, hiába vannak nagyszerű zenekaraink, ha nincs utánpótlás."

A Fesztiválzenekar a gyerekekért - gálakoncert

2011. november 5. 19:00 Corinthia Grand Hotel Royal Bálterme

Km.: Fröschl Éva Lilla (kürt), Korossy-Khayll Csongor (hegedű), Parafónia Zenekar

Vez.: Fischer Iván

Schubert: V. (B-dúr) szimfónia, D. 485 - 2. tétel

Lalo: Spanyol szimfónia, op. 21 - 1. tétel

Mozart: Esz-dúr kürtverseny, No. 3 K. 447 - 1. tétel

A Parafónia Zenekar műsora Bach, Mozart, Csajkovszkij, Liszt és Bartók műveiből