Vince, Artúr

Megszerezte ötödik nemzetközi díját az In Medias Brass

2011.11.01. 12:10

Programkereső

A rézfúvós kvintett első díjat szerzett az Olaszországban megrendezett XI. Chieri Nemzetközi Kamarazenei Versenyen október utolsó hétvégéjén.
In Medias Brass
In Medias Brass

A 2010-ben alakult kamaraegyüttes (tagjai: Kresz Richárd és Nagy Antal Endre - trombita, Benyus János- kürt, Stürzenbaum Róbert - harsona, Ifj. Bazsinka József - tuba) ezzel másfél éves fennállásának ötödik nemzetközi díját ünnepelhette: korábban Japánban, Dél-Koreában, Szlovéniában és Németországban szerepeltek sikerrel. Az év hátralévő részében egy 12 templomi koncertből álló adventi hangversenysorozat mellett hazai és nemzetközi színpadokon lépnek fel.

Az In Medias Brass kiemelt célja - amint arról a csapat egyik tagjával készített interjúnkban is szó esett - , hogy a megkezdett munkát folytatva koncertjeikkel örömet szerezhessenek a közönségnek, a kortárs zeneszerzőket inspirálva, és a meglévő repertoárt újragondolva színesíthessék és bővíthessék a rézfúvós zene irodalmát, eközben pedig minél magasabb szinten művelhessék az igényes kamarazenét. Rövid fennállásuk során szerzett díjaik sorát, valamint egyik próbájukon készített videónkat megtekintve nem kétséges: már most is igen magas szintet képviselnek.