Fábián, Sebestyén

Jótékony karácsony

2011.11.14. 12:20

Programkereső

Negyedik alkalommal ad jótékonysági koncertet Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész és a Meskó Ilona vezette Ventoscala Szimfonikus Zenekar.

A december 22-i koncerten a fuvolaművész Verdi, Reinecke, Dvorák és Csajkovszkij művei közül válogatott. A jelenleg a Liszt Akadémia doktori iskolájába járó, valamint ugyanott óraadó tanárként tanító muzsikus neve és az adventi időszakban rendezett koncert régóta összefonódott a jótékonyság fogalmával és a Ventoscala Szimfonikus Zenekarral. Az együttesnek megalakulása óta Meskó Ilona a karmestere és vezetője, a fiatal fuvolaművész pedig az alapító tagok közé tartozik. Azóta is aktívan vesz részt a zenekar életében mint első fuvolás, szólamvezető és állandó szólista. Ő alapította 2010-ben a szimfonikusoktól függetlenül működő Ventoscala Kamaraegyüttest is.

Vámosi-Nagy Zsuzsa
Vámosi-Nagy Zsuzsa

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után Vámosi-Nagy Zsuzsa a londoni Royal Academy of Music posztgraduális képzésén folytatta tanulmányait. 2008-ban elnyerte II. Erzsébet angol királynő nagydíját, a "Queen's Commendation for Excellence" kitüntetést, 2009-ben pedig a rangos Junior Prima-díjat. Jelenleg a Budapest Barokk Együttesnek is tagja, 2005-től pedig rendszeresen koncertezik Csáki András gitárművésszel is.

Jótékonysági koncert az Országos Onkológiai Intézet alapítványa javára

2011. december 22. 19:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház

Km.: Vámosi-Nagy Zsuzsa (fuvola), Ventoscala Szimfonikus Zenekar
Műsorvez.: Mohai Gábor
Vez.: Meskó Ilona

Verdi: A végzet hatalma - nyitány
Reinecke: D-dúr fuvolaverseny op. 283
Dvořak: Románc op. 11
Csajkovszkij: A diótörő - szvit op. 71a