Gerzson

Karácsony barátok közt

2011.11.18. 09:37

Programkereső

A Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre adventi koncertsorozatot szervez az általuk támogatott fiatalok részvételével.
23F95923-D640-443A-A679-9690A6592264

A Baráti Kör immár több mint másfél évtizede segíti a tehetséges muzsikusok pályakezdését. Ennek érdekében gyűjt pénzt, amiből pályázat útján ad ösztöndíjat, vagy fedezi egy-egy nemzetközi verseny, mesterkurzus, esetleg az eseményre való kijutás költségeit. Mert hiába a kivételes tehetség, a szorgalom, a világhírű képzés, ha éppen arról a jelenlétről marad le az ifjú muzsikus, ami az ugródeszkát jelentheti. A versenyeredmények pedig igazolják az erőfeszítés és támogatás szükségességét és értelmét. 

Hogy felhívják a közönség figyelmét a fiatalokra és a Baráti Kör nemes céljaira, az adventi időszakban vasárnap délutánonként koncertsorozatot rendeznek. A 15:00 órakor kezdődő hangversenyeken azoknak a tehetséges fiataloknak egy része vesz részt, akik az elmúlt évben a Baráti Kör segítsége révén voltak képesek eljutni arra a helyre, ahol a világ felfigyelhetett rájuk. Ugyanakkor minden évben igyekeznek a "Jövő reménységei", a zeneiskolások közül is válogatni egy koncertre-valót. 

A Marriott Hotelben ingyenesen látogatható programokat idén is a változatosság jegyében állították össze. November 27-én délután 10-14 éves tehetséges zeneiskolások játszanak, december 4-én a már több versenygyőzelemmel is büszkélkedő, újjáalakult Anima Musicea Quartett mutatkozik be, december 11-én Duleba Lívia fuvolaművész és fuvolás, zongorista, harmonikás barátai barokk műsorát hallgathatják meg, míg az utolsó vasárnapon, december 18-án Jakab Ildikó Emese (szoprán) és Rab Gyula (tenor) operaénekes hallgatók áriakoncertje lesz hallható.