Bernadett

Keller András a Győri Filharmonikusokat vezényli

2011.11.23. 20:00

Programkereső

A Liszt-díjas karmester először dirigálja az együttest. November 26-án nem kisebb műveket, mint Mozart- és Mahler-szimfóniákat tűztek műsorra.

Ebben az évben emlékezünk Gustav Mahler halálának századik évfordulójára, mely alkalomból a Győri Filharmonikus Zenekar a Titán szimfóniát adja elő. A Mahler által nyújtott igazi, robusztus zenei élményt nagyon jól érzékelteti a fordulatokban bővelkedő finálé, ami egy viharos és mozgalmas tabló, és a későromantika minden hangszerelésbeli gazdagságát felhasználja. Befejezése egyben visszapillantás is: mielőtt a zeneszerző búcsút venne, még egyszer felidézi a szimfónia zenei anyagát, majd a tétel nyugtalanul cikázó fényei egyetlen ragyogó ívben hunynak ki.

Keller András
Keller András

Nem lankad azonban Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője és karmesterének, a Keller Quartet primáriusának lelkesedése, amikor az együttesről beszél. A koncert előtt készített videóban így nyilatkozik: "Felvillanyozó meglepetés volt számomra a zenekarral való találkozás és az eddigi próbák is, ugyanis a zenészek nagyszerűen reagálnak, nagyon fegyelmezett és odaadó muzsikálás folyik. Apró részletekkel is foglalkozhattunk már a próbák elején, ami egyfajta nívót feltételez, ami itt adva van. Remélem, hogy jó produkciót sikerül létrehozni."

Győri Filharmonikus Zenekar

2011. november 26. 19:00 Richter-terem

Vez.: Keller András

Mozart: C-dúr "Prágai" szimfónia, K. 504
Mahler: I., D-dúr "Titán" szimfónia


Richter-bérlet, Mahler 100