Aladár, Álmos

Koncertsorozatok a Festetics Palotában

2011.11.25. 14:43

Programkereső

Ezen a hétvégén három, több koncertből álló eseménysor indul el az MVM Koncertek keretében, a Jakobi Koncertek szervezésében.

Pénteken és vasárnap este Vásáry Tamás A zongorán túl című sorozatában Beethoven legszebb zongoradarabjaiból válogat. Ahogy arról a Fidelio is beszámolt, szombaton este a Kelemen Barnabás a főszereplője A Hegedű sorozat első hangversenyének. Zongorista partnere José Gallardo lesz, akivel Bartók, Debussy, Liszt és Beethoven műveiből játszanak. Vasárnap delelőtt 11 órakor Szabadi Vilmos hegedűművész műsorvezetése mellett a hegedű történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek és kísérőik.

Festetics-palota, Tükörterem
Festetics-palota, Tükörterem

A sorozatok azonban nemcsak elkezdődnek, hanem folytatódnak is. A Hegedű című koncertek sorában december 10-én Banda Ádám, január 14-én Baráti Kristóf játszik. Vásáry Tamás legközelebb január 13-án ad koncertet A zongora című hangversenyek keretében, A hangszerek világával való ismerkedés következő állomására pedig január 15-én kerül sor, ahol Vigh Andrea a hárfázás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Érdemes előre beírni ezeket a különleges alkalmakat a naptárba, hiszen a Festetics Palota különleges atomoszférájában, a Jakobi Koncert által szervezett estek és matinék minden bizonnyal meghatározó élménnyel gazdagítják majd a jelenlévőket.

A Zongorán túl 1. - Vásáry Tamás (zongora)

2011. november 25., 27. 19:00 Festetics-palota

Beethoven művei

Kelemen Barnabás (hegedű)

2011. november 26. 19:00 Festetics-palota

Km.: José Gallardo (zongora)

Bartók: Rapszódia hegedűre és zongorára, SZ 87 no. 1
Debussy: g-moll szonáta hegedűre és zongorára
Liszt: Romance oubliée, S 132; Die Zelle in Nonnenwerth, S 382 (átirat hegedűre és zongorára); Die drei Zigeuner, S 383 (Paraphrase)
Beethoven: A-dúr szonáta zongorára és hegedűre, no. 9 op. 47 "Kreutzer-szonáta"

A hangszerek világa - a hegedű története

2011. november 27. 11:00 Festetics-palota

Műsorvez.: Szabadi Vilmos