József, Bánk

Kesselyák Gergely és Rácz Zoltán Zene-közelben

2011.12.09. 12:00

Programkereső

Csiba Lajos és Juhász Előd műsora hétfő délutánonként hallgatható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.

A december 12-i élő egyenes adásban visszatekintést hallhatunk a nemzetközileg is ismert ütőegyüttes, az Amadinda történetéről - a kezdetektől, amikor még Unikum néven szerepeltek, máig, pontosabban a tervezett szokásos Éjszakai vonatozás című szilveszteri koncertig. Ezen a hangversenyen nemcsak Presser Gábor lesz a közreműködő, hanem Fassang László orgonaművész is. Ő szólaltatja meg - a december 31-i éjjeli koncertek sorában először - a hangszerek királynőjét. Idézet a "beharangozásból": "Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat, az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki..."

Magyar Katolikus Rádió
Magyar Katolikus Rádió

Kesselyák Gergely az év végi opera-vezényléseiről és miskolci (Bartók+...) terveiről szól, Pásztor László pedig többek közt egy magyar musical sikertörténetéről, a közelgő 100. előadásról számol be. Bényei Tamástól pedig arról hallhatunk, mit terveznek a jövő évben, kikkel muzsikálnak majd együtt, miképpen bővítik repertoárjukat.

Zene-közelben
Magyar Katolikus Rádió, FM 102.1 - 2011. december 12. 16:34-17:30
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora
Vendég: Rácz Zoltán, az Amadinda együttes művészeti vezetője, Kesselyák Gergely karmester, Pásztor László (zeneszerző, lemezkiadó) és Bényei Tamás (Hot Jazz Band).