Konrád, Tivadar

Hallgassa a Liszt Ferenc Kamarazenekart 2012-ben is!

2011.12.10. 10:00

Programkereső

A világszínvonalat képviselő, nagy múltú zenei együttes eseménydús adventi időszakot él át - turné Japánban, németországi fellépés Boldoczki Gáborral, új koncertsorozat az Óbudai Társaskörben, és mindeközben ifjúsági hangversenyeket is ad, Baráti Kör Találkozókon játszik, valamint feszített tempóban készül az Olasz Kultúrintézetben meghirdetett bérleti hangversenyére és a jövő év eleji koncertekre.
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Liszt Ferenc Kamarazenekar

A vonószenei hagyományokat kimagasló színvonalon ápoló zenekar október 29-én indított új sorozatot az Óbudai Társaskörben. A három koncertből álló széria legutolsó hangversenyét 2012. január 23-án még elcsíphetik az érdeklődők, ha jegyet váltanak. Az új bérletsorozat elindítását követően a kamarazenekar először november közepén Kínában, majd japán turnéja során népszerűsítette Liszt zenéjét a külföldi hallgatóság körében. Magyarországra visszatérve november 26-án pedig a fiatal lett hegedűművésznő, Baiba Skreide közreműködésével zárták a Világsztárok a Liszt Ferenc Kamarazenekarral című sorozatuk idei évét a Művészetek Palotájában. November végén az együttes ismét külföldre látogatott: ezúttal Regensburgba Bach- és Händel-műveket adtak elő, az est szólistái Boldoczki Gábor trombitaművész és a világszerte ünnepelt fiatal szopránénekes Iwona Sobotka voltak.

Boldoczki Gábor
Boldoczki Gábor

A Rolla János művészeti vezetésével működő együttes a külföldi turnék és hazai fellépések mellett az élményközpontú koncertpedagógiát és a közönséggel való személyesebb kapcsolatápolást is ugyanolyan fontosnak tartja: a december 5-i Baráti Kör Találkozó alkalmával a zenekar rövid koncertre és kötetlen társalgásra invitálta az ismerkedni vágyó közönséget, az új esztendőben pedig legközelebb január 19-én zenél alsó tagozatos diákoknak. A házigazda Becze Szilvi, zenész-újságíró lesz. A 2012-es évben ugyancsak három koncertből álló Rossini-Mozart sorozat kezdődik az Olasz Intézetben. A műsor során a legkedveltebb Mozart divertimentók mellett játékos és üde Rossini szonáták is megszólalnak. A hangversenyek időpontjai február 10. április 13. és május 18. A koncertekre 4500 Ft-os, 3500 Ft-os és 2500 Ft-os jegyek kaphatók, melyeket az ismert jegyirodákban. A szervezők az LFKZ Baráti Kör tagoknak 10%-os bérletvásárlási kedvezményt biztosítanak.