Gertrúd, Patrik

Közép-európai fesztivál Washingtonban

2012.02.28. 08:00

Programkereső

Több hónapig tart a hétvégén kezdődött a színházi és klasszikus zenei Budapest-Prága-Bécs-fesztivál a Kennedy Centerben.
Takács Quartet, kvartett
Takács Quartet, kvartett

A március 29-ig tartó rendezvénysorozatot Mozart Cosi fan tutte vígoperája nyitotta meg, a Washingtoni Nemzeti Opera előadásában. Budapestet a fesztiválon a tavaly novemberben a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjével kitüntetett Takács Quartet fogja képviselni, amely március 13-án Schubert-, Bartók- és Beethoven-zeneműveket adó elő, valamint a Katona József Színház, amely március 15-én, 16-án és 17-én Tersánszky Józsi Jenő és Grecsó Krisztián Cigányok című darabját játssza majd.

A magyar zene Bartók Béla A kékszakállú herceg vára és A csodálatos mandarin előadásával is képviselteti magát március 8-án és 10-én a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában. A fesztiválon koncertet adnak a bécsi és a prágai szimfonikusok is.

Beethoven: Vonósnégyes, no. 14 - részlet, km.: Takács Quartet (tagjai: Edward Dusinberre, Schranz Károly/hegedű, Geraldine Walther/brácsa, Fejér András cselló)