Zelma, Rajmund

Kathy-Horváth Lajos Zene-közelben

2012.03.01. 11:00

Programkereső

Csiba Lajos és Juhász Előd műsora szombat délutánonként hallgatható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.
Katolikus Rádió 1 százalék
Katolikus Rádió 1 százalék

A Zene-közelben következő adásában Fekete György belsőépítész ezúttal elsősorban nem szorosan vett szakmájának zenei vonatkozásairól szól, hanem megtisztelő új tisztségéről, ugyanis Makovecz Imre után ő lett a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Szóba kerül majd az Akadémia kibontakozó zenei tevékenysége, melynek köszönhetően a székház, a Pesti Vigadó újból koncerthelyszín lesz.

Kevesen tudják, hogy az európai-hírű hegedűművész, Kathy-Horváth Lajos évek óta intenzíven foglalkozik a Bibliával. Olyannyira, hogy az egyes ismert ó- és újszövetségi történetekből zeneműveket alkotott. Ezek létrejöttéről is hallhatnak az érdeklődők, természetesen hangzó részletekkel hitelesítve az elmondottakat.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik érdekes tárlata lesz a "Kocsis 60" sorozat. A kiállításon 60 Kocsis-fotót lehet majd megtekinteni, egyúttal érdekes összehasonlításokra nyílik lehetőség: különböző fotóművészek mikor és milyennek látták-láttatják az immár hatvanéves mestert. A háttérről, a koncepció kialakulásáról a legilletékesebbtől, Topor Tünde művészettörténész-kurátortól hallunk.


Zene-közelben
Magyar Katolikus Rádió, FM 102.1 - 2012. március 3. 15:34-16:30
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora
Vendégek: Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Kathy-Horváth Lajos hegedűművész-zeneszerző és Topor Tünde kurátor