Ágnes

Fidelio Klasszik: Szenthelyi Miklós, Temesi Mária, Vitézy Zsófia

2012.03.02. 10:30

Programkereső

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának március 3-i adásában szó lesz még egy Bruno Walter emlékkiállításról, Antonio Banderas Picasso-szerepéről, de megemlékezünk Maurice Andréról is.

Mint arról már korábbi adásunkban beszámoltunk, ebben az évben március 16-26. között várja az érdeklődőket a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A rendezvénysorozat 11 napján összesen 15 helyszínen csaknem félszáz program közül válogathat a közönség.  A 32. alkalommal megrendezett összművészeti rendezvénysorozatról Vitézy Zsófia fesztiváligazgató beszél.

Vitézy Zsófia
Vitézy Zsófia

Bravúráriák, barokk kamarazenei művek és Morricone filmslágerei egyaránt megszólalnak a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Vásáry André közös koncertjén március 10-én a Hilton Budapest báltermében. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy egy különleges nőnapi köszöntésként csendüljenek fel az est izgalmasan összeválogatott zeneművei. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar alapító művészeti vezetőjét, Szenthelyi Miklóst egyebek mellett arról kérdeztük, hogy az együttes és Vásáry André nőnapi koncertje után terveznek-e további közös fellépéseket.

Március 3-án a Magyar Állami Operaházban ünnepli pályafutásának 30. évfordulóját Temesi Mária szopránénekesnő. A Bayreuthi Ünnepi Játékok egykori ösztöndíjasa szerint Wagner Tannhäuser című operájának Erzsébet szerepében színpadra állni igazán méltó ünneplés. Ráadásul kettős az öröm: Temesi Mária épp idén 15 éve a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának magánének tanára, tanszékvezető professzora.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 9-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére március 4-én, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.