Ágnes

A zenepiactól a zene eltűnéséig

2012.03.14. 14:10

Programkereső

A Zenei hálózatok estek tavaszi szezonja március 22-én indul Kitzinger Dávid előadásával.

Ha érdekli Önt, hogyan szabályozható a zenepiac, hogy mi állt az MR2-Petőfi átpozícionálásának hátterében, hogy milyen szerzői jogi problémákat vetnek fel a samplingek vagy éppen az, hogy hogyan tűnt el a zene a komolyzenéből, akkor térjen be a Zenei hálózatok estek tavaszi előadás-sorozatára! Az ingyenesen látogatható előadások több szakma és kutatási terület legizgalmasabb, zenéhez kapcsolódó területeivel foglalkoznak, a digitális kultúrán és kommunikáción át a szerzői jogokon, médián és a szociológián át egészen a zenetörténetig.

Zenei hálózatok estek
Zenei hálózatok estek

Az első előadást március 22-én este hat órától Kitzinger Dávid, az Artisjus hangfelvétel-engedélyezési osztályának vezetője tartja, aki arról beszél majd, milyen feltételei vannak a zenepiac szabályozhatóságának. A sorozat további előadója lesz Mezei Péter jogász, a Szegedi Tudományegyetem oktatója, Weyer Balázs, az Origo volt főszerkesztője, Such György, a Magyar Rádió volt elnöke, Kodaj Dániel filozófus, a CEU PhD-hallgatója és Ignácz Ádám muzikológus, az ELTE PhD-hallgatója.

A fél-háromnegyed órás előadások után lehetőség lesz kötetlen beszélgetésekre az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének (Múzeum körút 6-8.) 34-es előadótermében.

További előadások:
Március 22. 18:00 - Kitzinger Dávid a zenepiac szabályozhatóságáról
Április 12. 18:00 - Mezei Péter a samplingről és szerzői jogokról
Április 19. 18:00 - Weyer Balázs a világzenéről
Április 26. 18:00 - Such György az MR2-Petőfi átpozícionálásáról
Május 3. 18:00 - Kodaj Dániel a zene eltűnéséről a komolyzenéből
Május 17. 18:00 - Ignácz Ádám az inspiráció ábrázolhatóságáról