Bernadett

Bolvári-Takács Gábor a Honvéd Együttes új ügyvezetője

2012.03.23. 11:04

Programkereső

Május 1-jei hatállyal nevezte ki a főiskolai tanárt új pozíciójára dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A tárca honlapján olvasható közlés szerint Réthelyi Miklós a szakmai bizottság javaslatának figyelembe vételével döntött az új vezető személyéről. A szakmai bizottság - minden tag részvétele mellett - mind Bolvári-Takács Gábor pályázatát, mind Aranyos Károly pályázatát 5 igen szavazat mellett, 4 nem ellenében támogatottnak minősítette; Ács Péter, Szlovenszki Lászlóné és Vorsatz Brunó pályázatát viszont egyhangúlag nem támogatta.

Bolvári-Takács Gábor
Bolvári-Takács Gábor

Bolvári-Takács Gábor - a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára - Aranyos Károlyt váltja a kft. ügyvezetői posztján. A Honvéd Együttes Művészeti Nonporofit Kft. több társulatot foglal magába: a Honvéd Férfikart, a Honvéd Táncszínházat a hozzá kapcsolódó Hegedős együttessel, valamint a színész-énekes szólista tagozatként működő kisHamlet műhelyt. A társulatok 2007 őszétől Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. néven működnek a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fennhatósága alatt, és továbbra is szerződésben rögzített műsorszolgáltatási kapcsolatban vannak a Honvédelmi Minisztériummal.

A saját játszóhellyel máig nem rendelkező, utazó színházként működő, 140 tagú együttes az elmúlt évtizedekben összesen mintegy 26 ezer előadást tartott és csaknem 400 alkalommal vendégeskedett 53 ország színpadain. A társulat elnevezése onnan ered, hogy az együttest a honvédelmi tárca hozta létre 1949-ben a hadsereg reprezentatív kulturális intézményeként.