Gusztáv

Mennyire ismeri Ön Végh Sándor életművét? - 7. forduló

2012.03.27. 19:10

Programkereső

2012-ben ünnepeljük a kamarazene egyik legnagyobb XX. századi alakja születésének centenáriumát. Frissítse fel ismereteit, és próbálja ki magát a Fidelio és a Hungaroton közös játékán!

A 2012-es évben a mester születésének 100. évfordulójának kapcsán nagyszabású rendezvénysorozatot tervez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkársága a Zeneakadémia, a Végh-család és Végh Sándor tanítványainak kezdeményezésére. A rendezvények lebonyolítására alakult Végh Sándor Kamarazene Központ 2012. június 4-11. között szervezi az I. Nemzetközi Végh Sándor Vonósnégyes Versenyt, melynek tekintélyes nemzetközi zsűrijében a mester legjobb magyar és külföldi tanítványai kapnak helyet. Néhány napja pedig már a versenyre jelentkezett vonósnégyesek mezőnye is kialakult. 

Végh Sándor projekt
Végh Sándor projekt

Az évforduló, és a jubileumi eseménysorozat közeletével játék-sorozatot indított a Fidelio.hu és a Hungaroton. Hetedik feladványunk a vonósnégyes-versennyel kapcsolatos:

Hány magyar együttes jelentkezett a felhívásra?

A helyes választ április 6. 10:00-ig megjelölők közül egy játékost egy letöltésre jogosító Hungaroton Store kuponnal, valamint a Hungaroton kiadásában megjelent "Dohnányi, Bartók, Fischer Annie, Kentner, Cziffra játszik Lisztet" című lemezzel ajándékozunk meg.