Eleonóra

Fidelio Klasszik: Kovácsházi István és Vidnyánszky Attila

2012.03.30. 09:48

Programkereső

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának március 31-i adásában szó lesz a Rózsavölgyi Szalon megnyitásáról és az idei Bartók–Pásztory-díj átadásáról is.

A hét elején ért véget a 32. alkalommal megrendezett Budapesti Tavaszi Fesztivál. A rendezvénysorozat ebben az évben március 16-26. között várta az érdeklődőket csaknem félszáz programmal. Az elmúlt hetekben a Fidelio Klasszik műsorában beszámoltunk már arról, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is neves nemzetközi sztárok léptek fel az összművészeti fesztiválon, valamint hazai premiereket láthatott a közönség.  A fesztivál egyik operacsemegéjét, Korngold A halott város című művét a debreceni Csokonai Színház előadásában láthatták, hallhatták a nézők a Művészetek Palotájában. A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a debreceni teátrum több évre visszanyúló együttműködéséről és a jövőbeni tervekről a Csokonai Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila mesélt.

Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila

A húsvéti ünnepkör emblematikus előadását, Wagner Parsifalját április 6-án és 9-én ismét műsorára tűzte a Magyar Állami Operaház. A produkciót Kovács János dirigálja, a címszerepben Kovácsházi István debütál a budapesti színpadon. Mikó András 1983-as Parsifal-rendezését hosszú évek óta nagy sikerrel játssza az Operaház. Hogy hogyan csatlakozik új szereplő a régi rendezésbe, és hogy mit nyújthat a wagneri történet a művész és a közönség számára, mindezekről Kovácsházi István mesél.

Wagner: Lohengrin, Kovácsházi István
Wagner: Lohengrin, Kovácsházi István

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 9-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére április 1-jén, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.