Júlia, Rita

Zeneszerzők, figyelem!

2012.04.03. 13:05

Programkereső

Gyermekkari és vegyeskari művekkel lehet pályázni a Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi versenyre.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Kodály Intézete - a Nemzetközi Kodály Társasággal együttműködve, Kodály Zoltánné védnökségével - meghirdeti a harmadik nemzetközi zeneszerző versenyét. A megmérettetést két kategóriában írják ki, gyermekkari (egyneműkar) és vegyeskari műveket várnak.

Kodály Zoltán Zeneszerzőverseny
Kodály Zoltán Zeneszerzőverseny

A gyermekkari kategóriában eredeti, elsősorban a capella, 6-10 perces kórusművet kell benyújtani, amelyben legfeljebb három hangszer használata megengedett. A vegyeskari kategóriában is eredeti, elsősorban a capella, de már 16-20 perces kompozícióval lehet nevezni. Ugyancsak maximum három kísérő hangszer használata megengedett, amennyiben a hangszeres közjátékok időtartama nem haladja meg a darab teljes hosszának 15 százalékát.

A versenyre kiadatlan, nyilvánosan még el nem hangzott művel jelentkezhet bármilyen életkorú és nemzetiségű zeneszerző. Egy szerző kategóriánként csak egy művel pályázhat. A pályaműben magyar, latin vagy angol nyelvű szöveg használható fel, amely lehet vallásos, világi vagy népi eredetű. A szöveg eredetét pontosan jelölni kell. Amennyiben a szerző még él, írásos engedélye szükséges, hogy hozzájárul műve felhasználásához. A verseny jeligés, a kották nem fedhetik fel a szerző nevét vagy nemzetiségét.

További információhoz kattintson ide!