Gábor, Karina, Ders

Fidelio Klasszik: Kelemen Barnabás, Popova Aleszja

2012.04.13. 09:15

Programkereső

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának április 14-i adásában megszólal Vitézy Zsófia is.

Szép látogatottságot tudott idén produkálni a Budapesti Tavaszi Fesztivál - összegezte a Fidelio Klassziknak Vitézy Zsófia fesztiváligazgató. A március 26-án zárult programsorozat keretében 18 helyszínen 11 nap alatt 59 program valósult meg 98 százalékos látogatottság mellett. Több mint 40 ezren váltottak belépőt az eseményekre, az eladott jegyek több mint 131 millió forintos bevételt hoztak. Vitézy Zsófiát arra kértük, hogy számoljon be a mögöttünk álló tíznapos rendezvény legizgalmasabb pillanatairól, valamint adjon betekintést a formálódó 2013-as BTF főbb eseményeibe. A 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál várhatóan ismét 17 napon keresztül várja majd a látogatókat március 22. és április 7. között.

Kelemen Kvartett (Kelemen Barnabás, Homoki Gábor, Kokas Dóra, Kokas Katalin)
Kelemen Kvartett (Kelemen Barnabás, Homoki Gábor, Kokas Dóra, Kokas Katalin)

Március 15-e alkalmából idén is számos állami kitüntetést adtak át. Tiszti-, lovag- és érdemkeresztek, művészeti középdíjak, Érdemes és Kiváló művészi címek találtak új gazdákra. A legnagyobb várakozás azonban a Széchenyi- és Kossuth-díjasok névsorának közzétételét előzte meg. E jeles névsort gazdagítja 2012-től mások mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi docenseként is dolgozó, világszerte nagy sikert arató hegedűvirtuóz, Kelemen Barnabás is. A hegedűművészt az elismeréssel járó felelősségről, az általa alapított Kelemen Kvartettről és a vonósnégyesezés kulisszatitkairól és jövőbeli terveiről kérdeztük.

Popova Aleszja, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosnője hirtelen kapott partnerrel kezdte a Don Quijote-sorozatot az Operaházban. Két előadásban táncolta a női főszerepet, április 19-én pedig már a makrancos Katát alakítja a Magyar Állami Operaház színpadán. A műsorban szóló szerepkörről, a partneri viszonyról és a példaképek fontosságáról beszél.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére április 15-én, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.