Dezső

Lyonban nyert az In Medias Brass Quintet

2012.04.16. 19:05

Programkereső

A rézfúvósötös a 2. díj mellett elnyerte a közönségdíjat, valamint a versenyre íródott mű legjobb előadásáért járó különdíjat is.

A 2011-ben Junior Prima Díjjal kitüntetett, 2012 januárjától a KLASSZ Tehetségek programban is támogatott rezes kamaraegyüttes megalakulása óta hatodszor volt eredményes nemzetközi versenyen. Április 2. és 6. között a franciaországi Lyonban került megrendezésre a 8. Nemzetközi Kamarazenei Verseny, amelyre tizennégy rézfúvós kvintett jelentkezett a világ minden tájáról. A kiemelten magas presztízsű megmérettetésen az együtteseknek három fordulón át kellett bizonyítaniuk tudásukat a műfaj legnehezebb műveinek előadásával. A zsűriben - melynek elnöke a German Brass alapítója, Enrique Crespo volt - neves művészek foglaltak helyet. Guillaume Connesson elődöntőben elhangzó Agora című, erre az alkalomra írt művét a szerző javaslatára az In Medias Brass, mint legjobb előadó április 6 -án a Lyoni Filharmonikus Zenekar hangversenytermében is eljátszhatta.

In Medias Brass Quintet
In Medias Brass Quintet

A kamaraegyüttes sikereinek listája a közeljövőben minden bizonnyal bővülni fog, nemzetközi karrierjüket ugyanis 2012-től a milánói székhelyű ACOM koncertszervező iroda segíti, április 19-21. között pedig a világ klasszikus zenei koncertszervezőit, művészeti ügynökségeit és impresszárióit tömörítő szervezet, az IAMA (International Artist Managers' Association) első alkalommal Magyarországon, a Művészetek Palotájában tartandó éves konferenciáján is bemutatkozhatnak. Az ülésszakra több magyar művész és együttes (többek között a Moltopera társulata is) meghívást kapott, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a világ minden tájáról összesereglett topmenedzserei előtt mutathatják be tudásukat.