Beáta, Izolda, Lea

Pünkösdi koncert a Virtuózokkal

2012.05.21. 15:04

Programkereső

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar Bán István orgonaművész közreműködésével ad koncertet a Budavári Evangélikus templomban május 26-án.

Szenthelyi Miklós együttese még 2011 áprilisában kezdte el hangversenysorozatát a Nagyboldogasszony templomban és azóta is folyamatosan jelentős helyet foglal el a várnegyed kulturális palettáján. A Virtuózok már számtalan magas színvonalú előadással ajándékozta meg a zenebarátokat a "hegyen épült város" patinás történelmi koncerthelyszínein és nem lesz ez másképp Pünkösd hétvégéjén sem. Az este nyolc órakor kezdődő koncert műsora igényes válogatás a klasszikus repertoár gyöngyszemeiből, a Kossuth-díjas hegedűművész irányításával többek között Vivaldi, Bach, Händel és Mozart művei fognak felcsendülni. Házigazdaként és egyben az est vendégművészeként a templom kántora, Bán István orgonaművész működik közre az előadáson. A hangszerek királynőjének avatott megszólaltatója a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, szólistaként és karmesterként is sokat foglalkoztatott előadóművész, vendégszerepelt már Európa szinte minden országában, valamint a Távol-Kelet számos városában. Szenthelyi Miklós három tanítványát - Onodi Rajmund, Makó Brigitta és Makó Tünde személyében - is meghívta a koncertre kamarapartnernek.

Bán István
Bán István

Az együttes klasszikus koncertjei a Várnegyedben egész évben, havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre. A pünkösdi előadást követően Szent Iván napjának előestéjén, június 23-án hallhatja a közönség a kamarazenekart a Budavári Evangélikus templomban. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar előadásaira jegyek minden nagyobb fővárosi szálloda recepcióján, az ismert jegyirodákban, az interneten és a helyszínen is válthatók.