Ervin

Zene-közelben a Katolikus Rádió műsorán

2012.05.24. 08:39

Programkereső

Csiba Lajos és Juhász Előd műsora szombat délutánonként hallgatható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.

A május 26-án 15:30-kor kezdődő műsor vendégei Szvorák Katalin népdalénekes, Kocsis Ildikó hárfaművész, Székely László díszlettervező és Bolyki György énekes-csellista, a Kaposfeszt főszervezője lesznek.

Szvorák Katalint aligha kell bemutatni, hiszen a népdalvilág közvetítője, gazdagítója már hosszú ideje. A beszélgetésben azonban kevésbé a múltról, inkább a jelenről és jövőről hallunk majd, hiszen előadó-művészete újabb színekkel bővül.

Kocsis Ildikó hárfaművész - a néhai Kocsis Albert hegedűművész özvegye - is Európa-szerte koncertezik, ezzel is öregbíti a hazai zeneoktatás rangját. Repertoárja gazdag és egyre bővül, többek között átiratokkal, hiszen a hárfairodalom rászorul az újabb zenei területek meghódítására.

Bolyki György
Bolyki György

Bolyki György a Bolyki Brothers énekeseként, az Erkel Ferenc Kamarazenekar csellistájaként tevékeny, ismert és elismert muzsikus, de talán kevesen tudják, hogy intenzíven foglalkozik a zenepedagógia problémáival is. Ezúttal az immár hagyománnyá váló sikeres kezdeményezésről, a kaposvári sűrű nyári zenei eseményekről tájékoztat.

Székely Lászlót a nagyvilágban szinte jobban ismerik, mint itthon, hiszen ő volt többek között A Három Tenor-koncertek látványtervezője, díszletmegálmodója. A művész nyolcvanévesen is aktív: többek között az egyik Donizetti-operához tervez díszletet Kolozsvár számára. Tevékenységének értékes vonulata az, ahogyan tapasztalatait a fiatalabb nemzedéknek átadja.