Konrád

Ifjú muzsikusok Bostonból

2012.06.19. 16:30

Programkereső

A Boston Youth Symphony július 3-án Brahms Német reqiuemjét szólaltatja meg a Művészetek Palotájában. Játsszon a Fidelióval, és hallgassa meg velünk a fiatal tehetségek vendégszereplését!
Boston Youth Symphony
Boston Youth Symphony

A bostoni székhelyű együttes a közel fél évszázados múltra visszatekintő Boston Youth Symphony Orchestras nevű szervezet vezető szimfonikus zenekara. Federico Cortese művészeti vezetésével működő, közel száz muzsikusból álló együttes rendszerint a zeneirodalom legigényesebb darabjait tűzi műsorára és kétévente európai turnéra is indul velük: az elmúlt évek során már Németországban, Csehországban és az Egyesült Királyságban is koncerteztek. Július 3-i budapesti bemutatkozó koncertjüknek magyar vonatkozása is van: ez alkalomból ugyanis 150 fős kórus alakult Magyarország vezető énekkaraiból. A Chorus Hungaricus névű vegyeskarnak Kabdebó Sándor a karigazgatója (bővebb életrajz ezen a linken), aki jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem vezető énekkarát is vezeti. A hangversenyen a Fidelio vendégeként három olvasónk is részt vehet másodmagával, amennyiben helyesen válaszol június 28. 18:00-ig az alábbi kérdésre:

Milyen nevet visel jelenleg a Kabdebó Sándor karigazgatásával működő vegyeskar, a Budapesti Corvinus Egyetem legrégibb kórusa?