Csilla, Noémi

Villámlátogatás a Bartók Fesztiválra

2012.06.19. 13:27

Programkereső

A szombathelyi fesztivál nyitó hétvégéjére autóbuszos kirándulás keretében is ellátogathatnak az érdeklődők. Jelentkezni június 25-ig bezárólag lehet!

A Filharmónia Budapest szervezésében megvalósuló kirándulás program- és koncertlátogatásokat és világhírű művészprofesszorokkal való találkozókat is magába foglal. A július 13-i kora délutáni leutazást követően az első, este hét órakor kezdődő programon Louis Andriessen holland zeneszerzővel és Horváth Balázzsal új műveikről beszélgethetnek az érdeklődők. Este nyolc órakor a Bartók Fesztivál nyitóhangversenyével folytatódik a program. A Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével és Howard Williams angol karmester vezényletével A csodálatos mandarin, egy Louis Andriessen-darab magyarországi bemutatója és egy Horváth Balázs-ősbemutató fog felcsendülni. A koncertet fogadás követi. Másnap délelőtt a karmesteri és hangszeres mesterkurzusok műhelymunkáiba kaphatnak betekintést a zenés kirándulás résztvevői, a nap második felében pedig a 4. Textilművészeti Triennálé kiállítására látogathatnak el. Az estét a francia nemzeti ünnep tiszteletére rendezett hangverseny zárja: Rohmann Imre, Mérei Tamás, Pusker Júlia, Szűcs Péter közreműködésével Debussy, Ravel, Messiaen, és Dusapin művei lesznek hallhatók.

Pauk György - Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2011
Pauk György - Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2011

A július 15-i nap szombathelyi városnézéssel kezdődik, majd kora délután kőszegi és jáki kirándulással folytatódik. A Jáki templomban ugyanis délután négy órától Lakatos György fagottművész egykori tanítványaival közösen ad koncertet. A nap fénypontjának John Cage születésének 100. évfordulója tiszteletére rendezett esti ütős koncert ígérkezik. A valaha élt legnagyobb avantgárd zeneszerző művei az Amadinda Ütőegyüttes tolmácsolásában csendülnek majd fel. A szervezők a hazautazást az esti koncert utánra tervezik, de azok számára, akik nem szeretnének a késő esti órákban visszaindulni, a következő napon is biztosítanak hazautazási lehetőséget. Az utazás minden további részletéről és a pontos árakról erre a linkre kattintva tájékozódhatnak. (A fesztivál  részletes műsorleírását, valamint a rendezvény menedzserével készítetett interjúnkat itt és itt olvashatják)