Csilla, Noémi

A századelő kórusmuzsikája a Capella Silentiummal

2012.06.28. 15:29

Programkereső

A Várkonyi Tamás művészeti vezető irányításával működő énekegyüttes a 20. század első évtizedeinek zenei terméséből válogat június 29-i koncertjén.

A Capella Silentium 2009 októberében Várkonyi Tamás vezetésével alakult. Tagjai között egykori és jelenlegi zeneakadémisták, konzervatóriumi és bölcsész hallgatókat egyaránt megtalálhatók. A fiatal énekesek évadonként rendszerint három koncertet mutatnek be, melyek műsorait zenetörténeti témák köré építik fel. 2010 novemberében a Capella Silentium a legfiatalabb kórusként nyerte meg kategóriáját a Nemzetközi Schubert Versenyen Bécsben. Ugyanitt a kötelező mű legjobb előadásáért járó különdíjat is megszerezte és nagydíjas versenyre is továbbjutott.

Capella Silentium
Capella Silentium

Az évadzáró hangverseny műsorán a lengyel Szymanowski bartóki érzékenységű népdalfeldolgozásai, Edvard Grieg egyik utolsó műve, a brit Elgar költői Tennyson-feldolgozása, valamint a francia Ravel burleszket és személyes tragédiát sajátosan ötvöző Három chansonja szerepel. A koncertre a Budavári Önkormányzat Aulájában kerül sor június 29-én este nyolc órakor. A belépés ingyenes!