Konrád

Fidelio Klasszik: Adonyi, Harsányi, Lukács

2012.06.28. 09:28

Programkereső

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának június 30-i adásában egyebek mellett szó lesz még az Erkel Társaság új vezetéséről és a London 2012 Fesztiválról is.

Mint arról már korábbi adásainkban is beszámoltunk, a pesti belváros szívében április 11-én megnyílt egy új kulturális központ: a Rózsavölgyi Szalon és Művészkávéház. A tavaszi évad során csaknem félszáz előadással, koncertekkel, irodalmi estekkel, gyerekprogramokkal, kiállításokkal várták a nagyérdeműt a rendezvényterem régi-új falai között. A sikeres nyitószezonról és az őszi folytatásról a Rózsavölgyi Szalon és Művészkávéház sajtófőnökével, Adonyi Adriennel beszélgettünk.

Rózsavölgyi Szalon
Rózsavölgyi Szalon

Több mint két évtizede a nyári hónapokban is gazdag kulturális programkínálat várja az érdeklődőket az Óbudai Társaskör kertjében és a Kiscelli Múzeum udvarán. Idén sincs ez másként, ugyanis színházi előadásokat, komolyzenei és jazzkoncerteket, valamint egy népszerű vígoperát, Donizetti Don Pasquale című darabját is láthatja, hallhatja a közönség a nyár folyamán. A programokról az Óbudai Társaskör igazgatónője, Harsányi Mária mesélt.

Óbudai Nyár 2012 sajtótájékoztató
Óbudai Nyár 2012 sajtótájékoztató

Bizonyára akad olyan hallgatónk, aki jól emlékszik még arra, hogy néhány héttel ezelőtt Baráti Kristóf arról beszélt a Fidelio Klasszik műsorában, hogy második otthonának tekinti a Művészetek Palotáját.  A Liszt-díjas hegedűművész nincs egyedül ezzel az érzésével: Lukács Miklós is hasonlóan vélekedik a Müpával kapcsolatban. A világjáró cimbalomművészt arról kérdeztük, hogyan került ilyen intim viszonyba a budapesti kulturális központtal.

Lukács Miklós
Lukács Miklós

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére július 1-jén, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.